Ghid Complet

Călătoria spre Grecia este o experiență minunată, iar mulți români aleg să meargă cu mașina pentru a se bucura de peisaje și de libertatea pe care o oferă acest mijloc de transport. Una dintre rutele populare implică trecerea frontierei prin Vama Bechet și utilizarea bacului pentru a traversa Dunărea. Această variantă poate economisi timp și poate oferi o experiență plăcută de călătorie.

Vama Bechet și Traversarea Dunării

Vama Bechet se află în sudul României, la granița cu Bulgaria. Utilizarea bacului pentru a traversa Dunărea este o alternativă convenabilă la podurile rutiere, reducând distanța de parcurs și oferind o cale directă către Bulgaria și, mai departe, Grecia.

Programul Bacului la Vama Bechet

Bacul de la Vama Bechet operează cu un program regulat, având plecări la fiecare două ore. Este important să planificați călătoria astfel încât să ajungeți la timp pentru a prinde una dintre cursele bacului. Programul tipic al bacului este următorul:• 06:00 • 08:00 • 10:00 • 12:00 • 14:00 • 16:00 • 18:00 • 20:00 • 22:00

Pe timpul verii bacul funcționează non-stop.

Este recomandat să ajungeți cu cel puțin 30 de minute înainte de ora de plecare pentru a vă asigura că aveți timp să vă îmbarcați.

Tarife și Informații Utile

Tarifele pentru traversarea cu bacul variază în funcție de tipul de vehicul și de numărul de pasageri. De obicei, prețurile sunt accesibile și includ costurile pentru mașină și șofer, precum și pentru pasageri suplimentari. Este bine să verificați site-ul oficial sau să contactați direct operatorul pentru informații actualizate privind tarifele.

În Bulgaria este necesară vinietă ce se poate achiziționa de pe bgtool.bg.

In Grecia se vor plăti taxe pe anumite sectoare de drum cu bariera de taxare.

Avantajele Trecerei cu Bacul

1. Economie de Timp: Trecerea cu bacul poate fi mai rapidă decât rutele alternative, în special în timpul sezonului turistic aglomerat.

2. Experiență Unică: Traversarea Dunării cu bacul oferă o perspectivă diferită și pitorească asupra călătoriei.

3. Confort și Flexibilitate: Vama Bechet este mai puțin aglomerată comparativ cu alte puncte de trecere a frontierei, oferind o experiență mai relaxată.

Recomandări pentru Călători

• Planificați în Avans: Verificați programul bacului și asigurați-vă că aveți toate documentele necesare pentru trecerea frontierei.

• Rezerve de Combustibil: Asigurați-vă că aveți suficient combustibil pentru călătoria prin Bulgaria și Grecia, unde benzinăriile pot fi mai rare în anumite zone. Prețurile combustibilului sunt puțin mai joase în Bulgaria decât în România și ceva mai ridicate în Grecia, trebuie ținut cont ca pe insule, exemplu Thassos, prețul este mai ridicat.

• Provizii: Luați cu voi apă și gustări pentru drum, mai ales dacă călătoriți cu copii.

Călătoria spre Grecia prin Vama Bechet și traversarea cu bacul oferă o alternativă plăcută și eficientă la rutele tradiționale. Cu o planificare atentă, această opțiune poate transforma drumul într-o parte memorabilă a vacanței dumneavoastră.

Leave a comment